Iskolai akciók

2015. május 15-én iskolánk udvarán ismét felhangzott a Gaudeamus igitur, annak jeléül, hogy a tanév a végéhez közeledik, és mi búcsúzunk végzős diákjainktól. A IV.A és a II.NŠ osztályok elköszönését zene, ünnepi hangulat, szebbnél szebb virágcsokrok és könnyek is kísérték.

A ballagási program keretén belül az osztályok osztályfőnökeikkel, Mgr. Enikő Pogányovával és Ing. Judita Kázsmérovával először egy verset hallgathattak meg Estera Župčanová előadásában, majd Ing. Ivan Beňo, iskolánk igazgatója mondott ünnepi beszédet.

“A búcsúval nincs vége semminek. A búcsú mindig valami újnak a kezdete. Nem kételkedem abban, hogy egyszer Önök is visszatekintenek majd az itt eltöltött évekre, és értékelni fogják azokat. Válaszokat fognak keresni bizonyos kérdésekre, amelyek ezekkel az évekkel kapcsolatosak. Tudni fogják, hogy a tanárok nem az Önök ellenségei voltak. Nem megbántani, hanem megerősíteni szerettek volna, és szakmai szempontból is, legjobb tudásuk szerint felkészíteni Önöket az elkövetkező életükre. Eljövendő sikerük lesznek számunkra a legnagyobb ajándék és elismerés.

Búcsúzom Önöktől az egész tanári kar és iskolánk minden dolgozója nevében. Remélem, hogy a szép emlékek győzedelmeskednek a kellemetlenebbek felett. Kívánok Mindegyiküknek sikeres érettségi vizsgákat!”

Kedves Végzős Diákjaink! Iskolánk nevében kívánunk Nektek sok szerencsét az érettségi kérdések kihúzásakor! A jövőben teljesüljön minden álmotok, vágyatok, célotok! Találjátok meg a helyeteket a világban! Viszontlátásra!

“Rövid volt, csak egy álom volt,

régen volt, röpke pillanat volt.

Csak napok voltak, hetek, évek,

szavak, álmok, léptek.

Fiatalság, volt időnk szeretni,

s vágyaink: valamivé lenni.

Barátságok, érzelmek sora,

Egyszer volt egy iskola.”