Sportrendezvények

2022. október 5-én a királyhelmeci Műszaki Szakok és Mesterségek Szakközépiskolájában, két év kihagyás után újra megrendezésre került az immár tradícióvá vált „Sporttal a kábítószerek ellen” elnevezésű esemény. A rendezvény célja felhívni a fiatalok figyelmét a szabadidő hasznos eltöltésére, arra, hogy a mozgást, a sportot válasszák, és semmilyen körülmények között ne nyúljanak a drogokhoz.

Az ötletgazdák és a főszervezők iskolánk testneveléstanára, Mgr. Orosz Márk és a függőségek megelőzéséért felelős pedagógusa, Ing. Kovácsová Helena voltak.

A program megnyitására egy előadás keretén belül került sor. A tanulók a szenvedélybetegségek kialakulásának a megelőzéséről kaptak információkat. Majd különböző valós esetek megfilmesített verzióit követhették nyomon, ami után a kábítószerek személyiségromboló hatásairól vonhatták le a tanulságot.

Ezután következett az osztályok közötti futballmérkőzések sorozata. A napfényes őszi délelőttön az iskola multifunkciós sportpályáján izzó hangulatú mérkőzések követték egymást.

Az 1. helyezést, és az ezzel járó vándorserleget, a II.B osztály csapata nyerte, a 2. helyen a II.A, 3. helyen pedig I.A osztály végzett. A dobogós csapatok ünnepélyes keretek között éremátadásban részesültek, valamint minden résztvevő osztály oklevelet kapott.

Gratulálunk minden résztvevő osztály csapatának: I.A, I.B, I.C, II.A, II.B és III.C. Köszönjük szépen az izgalmas perceket!