Iskolai akciók

 

A természettudományi tantárgyak általában nem tartoznak a legnépszerűbbek közé a tanulók körében, ennek ellenére vannak az iskolánknak ügyes diákjai, akik szívesen részt vesznek ezeken versenyeken. Ennek bizonyítja a 2021/2022-es tanévben a Talentida által szervezett megmérettetéseken elért eredmények. A versenyek fő küldetése a logikus gondolkodás és a természettudományi tárgyak népszerűsítése a tanulók körében, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a diákok versenyszerűen mérhessék össze tudásukat kortársaikkal.

 

Az iBOBOR informatikai versenybe 52 diák kapcsolódott be, bár nem volt közöttük tökéletes feladatmegoldó. Köszönjük minden diáknak a részvételt.

A legjobb eredményeket a következő tanulók érték el: Viktória Tomoriová, III.A OA (SENIOR), Ladislav Krajnyik, II.A POZSZ (JUNIOR) kategóriában.

 

Az EXPERT geniality show országos műveltségi versenyen sikeresen szerepeltek diákjaink. A JUNIOR kategóriában 5 a SENIOR kategóriában pedig 7 diák vett részt.

Sofia Kreškociová  II.A LOG – A természet titkai témakörben végzett az élmezőnyben, és TOP EXPERT rangot szerzett.

Kristián Nógrádi,   IV.A LOG és Fanny Nógrádiová, IV.A LOG – Do you speak English? témakörben szereztek TOP EXPERT címet, és kerültek a legjobban közé.

 

Iskolánk tanulói bekapcsolódtak a Nemzetközi Kenguru Matematikaversenybe is. KADET kategóriában 10 diák vett részt. A hivatalos eredményhirdetés megelégedéssel töltött el bennünket, mert 3 tanulónk –

Sofia Kreškociová II.A,

Patrik Koncz I.,

Ladislav Setéth I.A –

szlovákiai méretben a legjobb 20%-ba küzdötte be magát.

 

A sikeres megoldóknak gratulálunk, és reméljük, hogy az elért eredmények másokat is felbátorítanak arra, hogy még többen kapcsolódjanak be a természettudományi versenyekbe.