Friss hírek - ÉrtesítésekIskolai akciók

Sok szeretettel várunk minden kedves látogatót – diákokat és szüleiket, családokat, pedagógusokat, és minden érdeklődőt, akit érdekelnek az új technológiák, az irodalom, sport, zene, illetve szeretnék megnézni a “régi” gimnázium felújitott épületét.

MEGYEI NAPOK – ZEMPLÉN – NYÍLT NAP A KIRÁLYHELMECI MŰSZAKI SZAKOK ÉS MESTERSÉGEK SZAKKŐZÉPISKOLÁJÁBAN

Az idén a királyhelmeci Műszaki Szakok és Mesterségek Szakközépiskolája is bekapcsolódik a megyei önkormányzat által támogatott színes kavalkádba. Szeretnénk rendhagyó módon képviselni az intézményünket, hogy az idelátogatók betekintést nyerjenek iskolánk mindennapi tevékenységébe, gazdag technikai felszereltségébe és rangos kulturális életébe. A programok 2022. május 13-án 10:00 órától indulnak az iskolai szabadtéri színpadán a megnyitóval. Ezt követően a szakközépiskola irodalmat és idegen nyelveket kedvelő diákjai közösen a jelentkező alapiskolásokkal együtt Felolvasó maratonon vesznek rész. Előadják kedvenc versüket, novellájukat, elbeszélésüket, regényrészletüket magyar, szlovák, angol és német nyelven. Helyszín az iskola díszterme.

Nagyon sokan nem ismerik az intézményünk gazdag műhelyparkját, gépészeti, technikai és elektrotechnikai tantárgyak oktatására üzembe állított segédeszközeit, végül, de nem utolsó sorban az idén átadott történelmi „A” épületszárnyat, ami a régió büszkesége is egyben. Az iskolalátogatásra szeretettel várjuk nemcsak az alapiskolák tanulóit, hanem a környék lakosságát, gyermekes családokat, hogy megismertessük velük azokat a lehetőségeket, amelyeket a szakképzésben biztosítani tudunk a jövő nemzedéke számára.

Az egyik legizgalmasabb eseménynek a délutáni koncertsorozat ígérkezik. Helyi ismert és sikeres zenekaroknak adjuk át az amfiteátrum színpadát. A fellépők között olyan előadók szerepelnek, mint az Impulz, The Fyuze és GHP. A délutáni programot karaoke produkciók és kézműves foglakozások is színesítik.

Reméljük, hogy a rendezvényeik felkeltik a zempléni tájegység lakosságának az érdeklődését, és gazdagítják annak kulturális kulturális életét. A program és az ezzel kapcsolatos információk megtalálhatók a következő weboldalon: https://www.zupnednikosickehokraja.sk/