Az idén a királyhelmeci Műszaki Szakok és Mesterségek Szakközépiskolája is bekapcsolódott a megyei önkormányzat által támogatott színes kavalkádba. Szerettük volna rendhagyó módon képviselni az intézményünket, hogy az idelátogatók betekintést nyerjenek iskolánk mindennapi tevékenységébe, gazdag technikai felszereltségébe és rangos kulturális életébe. A programok 2022. május 13-án 10:00 órától indultak az iskola szabadtéri színpadán a megnyitóval. A résztvevőket Mgr. Pogányová Enikő, iskolánk igazgatónője köszöntötte. Ezt követően a szakközépiskola irodalmat és idegen nyelveket kedvelő diákjai, közösen a jelentkező alapiskolásokkal együtt, Felolvasó maratonon vettek rész. Előadták kedvenc versüket, novellájukat, elbeszélésüket, regényrészletüket magyar, szlovák, angol és német nyelven. Helyszín az iskola díszterme volt.

Nagyon sokan nem ismerik az intézményünk gazdag műhelyparkját, gépészeti, technikai és elektrotechnikai tantárgyak oktatására üzembe állított segédeszközeit, végül, de nem utolsó sorban az idén átadott történelmi „A” épületszárnyat, ami a régió büszkesége is egyben. Az iskolalátogatásra szeretettel vártuk nemcsak az alapiskolák tanulóit, hanem a környék lakosságát, gyermekes családokat, hogy megismertessük velük azokat a lehetőségeket, amelyeket a szakképzésben biztosítani tudunk a jövő nemzedéke számára.

Az egyik legizgalmasabb eseménynek a délutáni koncertsorozat ígérkezett. Helyi ismert és sikeres zenekaroknak adtuk át az amfiteátrum színpadát. A fellépők között olyan előadók szerepeltek, mint az Impulz, The Fyuze és GHP. A délutáni programot karaoke produkciók és kézműves foglakozások is színesítették.

Bízunk abban, hogy a rendezvényeik felkeltették a zempléni tájegység lakosságának az érdeklődését, hiszen több mint 120-an látogattak el tartalmas programjainkra, ezzel is gazdagítva a régió kulturális életét.