Kétévi karantén után újra megnyitotta kapuit Szép Magyar Beszéd műveltségi vetélkedő, amelyet a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportügyi Minisztériuma hirdetett meg. A verseny kerületi fordulója 2022.03.21-én zajlott a Kassán a Márai Sándor Alapiskolában és Gimnáziumban.

Regionális rendezvényen iskolánkat Hornyák Márton II.B osztályos tanuló és Szopko Beatrix II.D osztályos tanuló képviselte. A versenyzők egy szabadon választott szöveggel készülhettek, amelyet a verseny első részében tolmácsoltak. A megmérettetés második részében tizenöt perc állt rendelkezésre egy ismeretlen szöveg begyakorlására és értő tolmácsolására. Legizgalmasabbnak mégis a szövegalkotási feladat bizonyult. A versenyzők öt téma közül választhatnak, és húsz perc áll a rendelkezésükre, hogy összeszedjék gondolataikat és felkészüljenek a fogalmazásuk előadására.  A szakközépiskolák és gimnáziumok kategóriájában 9 tanuló mutatkozott be. Szopko Beatrix első helyezést ért el saját kategóriájában, és továbbjutott az országos fordulóba. Az országos megmérettetés 2022. április 20-22. között kerül megrendezésre Kassán.

Köszönjük szépen mindkét tanulónak a szorgalmas felkészülést és bátor helytállást, a győztesnek pedig sok sikert kívánunk az országos versenyhez!