Iskolapszichológus

Ki a mi iskolapszichológusunk?

 

Mgr. Banyková Katarína

Kontakt: katarina.banykova@soskch.sk

Megtaláltok: helység B 21

Konzultációk: megállapodás alapján

 

Miért fontos?

Segít a tanulóknak problémáik megoldásában, a pedagógusoknak pedig a tanulók problémáinak jobb megértésében.

 

Lányok és fiúk!

Ha valamilyen problémátok van, ne habozzatok, keressetek fel! Elsősorban értetek vagyok itt! Örülök, hogy meghallgathatlak és tanácsot adhatok!  A konzultácios órákban nyugodtan keress fel!

 

Tisztelt szülők!

Ha önöknek valami szokatlan gyermekük viselkedésén, ne habozzanak, keressenek fel! Az irodámban megtalálhatnak a konzultácios órákon vagy telefon keresztül!

 

Milyen iskolapszichológusi szolgáltatások vehetők

                       igénybe iskolánkban?

 

  • Az iskolapszichológus – igény szerint – figyelemmel kísérheti a közösségeket, felméréseket, konzultációkat végezhet, csoport- és osztályfoglalkozásokat tarthat.
  • Tanulmányozhatja a gyermekek tanulási készségeit már az első osztálytól kezdve egészen a pályaválasztásig. Az osztály tanáraival és az iskola fejlesztőpedagógusaival együtt személyre szabott segítséget nyújthat az egyéni előrehaladás érdekében.
  • Csoportfoglalkozásokat tarthat különféle technikával és tematikával, melyek célja önmagunk és egymás jobb megismerése, énerősítés, társas készségek fejlesztése, közösségfejlesztés stb.
  • Mindezeken kívül egyéni konzultációt biztosít a tanulók és szüleik részére, ha bármelyik gyermeknek gondja akad a tanulással, a társakkal vagy a felnőttekkel otthon vagy az iskolában. Iskolapszichológusunk ennek érdekében családkonzultációs lehetőséget is kínál.