Iskolai akciókSportrendezvények

Idén is megrendezésre került a méltán nagy népszerűségnek örvendő sítanfolyam, amelyen az iskola I.A, I.C, I.B, II.A osztályainak válogatott  diákjai vehetett részt. A helyszín negyedik alkalommal is a lublófüredi (Ľubovnianske kúpele) síközpont volt, amely az évek során nagyon jó benyomást tett iskolánk diákjaira és tanáraira.

Így tehát 2020. február 10-én felkerekedtünk és nekiindultunk a félnapos útnak, 20 diák két tanár – Vass Éva és Jánošík Zoltán kíséretében. A szálláshelyünk a Sorea Hotelban volt biztosítva. A hatalmas szálloda gyönyörű helyen, egy kis tisztáson található, elrejtve a külvilágtól a fenyőfák között, de mégis „pályaszállás“, mivel 50-60 lépés után a sípályán találhattuk magunkat. A 2-3 ágyas fürdőszobával, tévével ellátott szobák tiszták, kényelmesek voltak. Meg kell dicsérnünk a szakácsokat, meg voltunk elégedve a napi három alkalommal felszolgált ételekkel. Két alkalommal az esti program a fürdőmedencében és annak környékén zajlott, de használhattuk a fitnesz-teremet, a biliárd szalont, és az asztalitenisz körül is nagy volt esténként a nyüzsgés.

Már az érkezés napján kimentünk egy kis ismerkedésre a hóval és a sítereppel, majd este csoportokba osztottak bennünket. A kezdők Jánošík tanár úr mellett sajátíthatták el a síelés alapjait, a haladók pedig az instruktorral siklottak le a lublói dombok leejtőin. Persze az időjárás nem járt a kedvünkben. Hétfőn esett az eső, másnap egy kicsit havazott, de igazi téllel itt sem találkoztunk. Sajnos csak két napot tudtunk síelni. Csütörtökön meglátogattuk Ólubló történelmi városát, de jutott idő a vásárlásra és az ajándékok beszerzésére is.

Az utolsó este a pakolás és a búcsúzás ideje volt. Mindenki szembesült azzal a ténnyel, hogy egyszer minden véget ér, így ez a sítanfolyam is. Elmondhatjuk, hogy február 14-én úgy érkeztünk haza, hogy minden diák megtanulta a síelés alapjait és a sílécen való biztonságos közlekedést. Bízunk abban, hogy jövőre talán kegyesebb lesz hozzánk a tél, igazi hóval belepett sítanfolyam vár az iskolatársainkra Lublófüreden.