Friss hírek - Értesítések

2019. október 18-án a Királyhelmeci Szakközépiskolába látogatott Kassa megye elnöke, Ing. Rastislav Trnka úr és a megye egyik alelnöke, aki egyben Királyhelmec város polgármestere, Ing. Karol Pataky úr, valamint Mgr. Andrea Gajdošová, aki a megyén a beruházásokért, felújításokért felelős egyik szakreferens, illetve Szacsko Géza úr, Kassa megye képviselője. A vendégeket Ing. Ivan Beňo, az intézmény igazgatója fogadta, aki az építkezési munkálatokon túl bemutatta a vendégeknek az iskolát. Három pályázatból, összesen904 400 € beruházásnak köszönhetően új technológiák, CNC gépek, számítástechnikai eszközök kerülnek az intézménybe, illetve sor kerül egy autódiagnosztikai központ, elektrotechnikai mérőlaboratórium, robot-programozó szaktanterem kialakítására is. Ebben a tanévben az intézménnyel a Bodrogközből négy cég (HB-LaserCuts.r.o., BAKER OVENS s.r.o., AGRITECH SLOVAKIA spol. s.r.o., LASER POINT s.r.o.) dolgozik együtt a duális rendszer keretén belül.

Az iskolavezetés a vendégeket elkalauzolta a szakgyakorlatra, ahol a gépi műszerész szak másodikos tanulói sajtolószerszámot gyártottak CNC marógépen, aztán sor került alaplap marására univerzális marógépen, de a tanulók egyike például összekötő csövet gyártott CNC esztergagépen. A „csodamasinák” annyira megtetszettek a megye elnökének, hogy ő maga is kipróbálta egy összekötő tengely gyártását.

Ezután megnézték a saját forrásból kialakított fodrász szalont, amelyben a fodrász tanulók a szakoktatók irányítása alatt évente csaknem 800 vendéget tudnak fogadni. A delegáció tagjai természetesen a szakgyakorlaton kívül látogatást tettek néhány elméleti órán is, majd az ellenőrző napot egy munkaebéddel zárták, amelyen Ing. Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke megköszönte a tájékoztatást, az intézmény bemutatását, és az iskolavezetésnek sok sikert kívánt terveik megvalósításához.