Sportrendezvények

          A Nemzetközi Olimpiai Bizottságot 1894. június 23-án Pier de Coubertin alapította. Ez a nap arany betűkkel vésődött az emberiség történelmébe, hiszen az olimpizmus egy olyan életstílust hirdet, amelynek alapja a testmozgás öröme és egyfajta erkölcsiség. Napjainkban az olimpizmust 203 nemzeti olimpiai bizottság, köztük Szlovákia azon iskolái és szervezetei is támogatják, amelyek részt vállalnak az ifjúság nevelésében. Iskolánk vitathatatlanul ezen szervezetek közé tartozik. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy 2018. június 23-án / a NOB megalapításának napján/ iskolánk megrendezte a  BODROGKÖZI ALAPISKOLÁK DIÁKJAINAK 10. SPORTOLIMPIÁJÁT.   Sokéves erőfeszítésünket a Kassai Olimpiai Klub, sőt a Szlovákiai Olimpiai Bizottság is nagyrabecsüli.

Intézményünk az olimpizmus terjesztéséért kifejtett erőfeszítéséért 2018. november 22-én a kassai Kelet-szlovákiai Múzeum társalgójában a Szlovákiai Olimpiai Bizottság elismerésében részesült. Ugyanakkor a bodrogközi diákok sportolimpiáinak igazgatója és egyben a Királyhelmeci Szakközépiskola igazgatója, Ivan Beňo okleveles mérnök a 2018-as sportesemények legjobb szervezője címét nyerte el. Az elismerő oklevelet Frantisek Chmelár, a Szlovákiai Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke és Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke adta át.

            A sport embereket köt össze. Örülünk, hogy ezen az éven mi is több mint 300 diákot, és a sportolimpiák történelmében közel 3000 sportolni vágyó fiatalt fogtunk össze. Az olimpizmus terjesztésének jegyében szeretnénk továbbra is folytatni munkánkat. Nemcsak az elismerések ösztönöznek minket  erre, hanem iskolánk azon küldetése is, mely szerint teret kell biztosítanunk a fiataloknak a rendszeres mozgásra és a másokkal való megmérettetésre.