Iskolai akciók

2018. szeptember 26-án második alkalommal ünnepeltük meg Bodrogköz és Ung-vidék alapiskoláival együtt kontinensünk nyelvi sokszínűségét. Célunk, hogy buzdítsuk a diákokat a nyelvtanulásra a nemzetek közötti nagyobb megértés érdekében.

17 alapiskola közül 9 fogadta el a meghívásunkat: a királyhelmeci és tiszacsernyői szlovák és magyar tanítási nyelvű alapiskolák, a szomotori szlovák tanítási nyelvű alapiskola és a nagykaposi, nagygéresi, bélyi és bolyi magyar tanítási nyelvű alapiskolák. A III.A és III.D osztály diákjaival egyetemben 13 3-6 fős munkacsoportot alkottak, akik a szlovák-magyar, illetve angol-német csoportban versenyeztek egymással.

Házilag készített hangszerekkel játszottuk és énekeltük el Ben. E. King örökzöld Stand by Me dalát, idegen nyelveken aktivitiztünk, meséket és posztereket készítettünk.

Az idei győztes a szlovák tagozaton a Királyhelmeci Szlovák Tanítási Nyelvű Alapiskola és a magyar részlegen pedig a Helmeczy Mihály Alapiskola lett.

A kísérő tanároknak idén is módszertani órával készültünk.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az iskolák  részvételét, és bízunk abban, hogy jövőre hasonló jó hangulatban találkozunk.