Iskolai akciók

A Bodrogközi Kultúrális Fesztivál, Királyhelmec hagyományos szüreti ünnepsége, idén 2018. szeptember 14 – 16. között került megrendezésre. A város vezetősége különböző műsorokkal készült, melyek javarészt a Millennium téren összpontosultak. A különböző kézműves mesterségek képviselői, a gasztronómia szerelmesei, a legsikeresebb gyümölcs- és zöldségtermesztők, a legügyesebb virágkedvelők állították fel sátrukat ezen a nevezetes rendezvényen, hogy gyönyörködtessék a fesztivál látogatóit.

 Ezen a rendezvényen iskolánk is képviseltette magát, ahol bemutattuk hagyományos és új szakjainkat egyaránt. Az iskola sátrában fodrászlányaink különböző hajkreációkkal büszkélkedhettek, valamint gyakorlócégünk munkái (dísztökök, levendulapárnácskák, poháralátétek, abroszok) is bemutatásra kerültek.

A közönség figyelmét főleg a programozható LEGO ROBOTOK, a kis CNC esztergagép és a 3d nyomtató kötötték le.

 Hisszük, hogy intézményünk, a SOŠ – Szakközépiskola Királyhelmec, izelítőt adott modern szakjaink kínálatából. Iskolánk célja az, hogy végzőseink megállják helyüket az életben és a munkaerőpiacon itthon és a nagyvilágban egyaránt.  Tanulóink aktívak voltak, jól érezték magukat és pozitív érzésekkel tértek otthonukba.