Iskolai akciók

Az Európai Nyelvek Napja egy a nyelvi oktatás terén megrendezett számos rendezvények napja szerte Európában. A strasbourgi Európa Tanács kezdeményezésére 2001 óta ünnepeljük szeptember 26-án. Az esemény az Európa Tanács 47 tagállamának 800 millió lakosát buzdítja további nyelvek tanulására, bármilyen korban, az iskolában és azon kívül is mert meggyőződése, hogy a nyelvi sokszínűség a kultúrák közötti jobb megértés biztosításának eszköze.

Iskolánk idén a környező alapiskolák diákjaival közösen csatlakozott az eseményhez szeptember 28-án. Nyelvi vetélkedőkben mértük össze erőnket, vak térképeket keltettünk életre a világ nevezetességei segítségével, hagyományos barn dance-et táncoltunk, illetve a népszerű vetélkedő, Magyarország szeretlek alapján megrendezett feladatok segítségével ismertük meg a magyar és szlovák nyelv szépségeit. . A kísérő pedagógusok számára egy módszertani előadással készültünk, melynek témája az új tanítási módszerek voltak.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a résztvevő alapiskoláknak, hogy elfogadták meghívásunkat és bízunk benne, hogy jövőre is az ideihez hasonló jó hangulatban találkozunk.