Iskolánk életéből

Idén, szeptember 29-én már 11. alkalommal került megrendezésre a Európai Kutatók Éjszakája programsorozat Pozsony, Besztercebánya, Zsolna, Kassa, Poprád valamint, Felsőmecenzéf és Léva városaiban.

A 2017-es programok közös jelszava: Made by Science – Tudomány által megalkotva. Az érdeklődők ezen a napon megismerkedhetnek a kutatói munka szépségével és izgalmával. Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

2017.szeptember 29-én, kora reggel iskolánk pár diákja is nyakába vette Kassa városát azzal a céllal, hogy közelebb kerüljenek magához a tudományos gondolkodáshoz. A rendezvények ünnepélyes megnyitója délelőtt 10 órától volt az Optima bevásárlóközpontjában, melynek folyosóin 66 tudományos sátorban zajlottak az érdekesebbnél érdekesebb kísérletek és előadások, előrevetítve a jövő fejlődését. Idén is képviselte magát a Kassai Műszaki Egyetem, Pavol Jozef Šafárik Egyetem, Kassai Állatorvosi és Állatfamakológiai Egyetem, Eperjesi Egyetem illetve a Szlovák Tudományos Akadémia. Iskolánk diákjai megismerkedhettek a szlovák kutatások legújabb eredményeivel, a tudományok legfiatalabb arcaival, akiknek segítségével születnek az emberiséget előre vivő, új ötletek.

Mgr. Beáta Csatlósová