Iskolai akciók

A Munka, Szociális és Családügyi Hivatal 2017. október 19-én a királyhelmeci városháza nagytermében Állás börzét rendezett. A börze célja, hogy információt szolgáltasson a munkaerőpiac lehetőségeiről, így segítve az aktív álláskeresőket. Bemutatkoztak a munkáltatók, a közvetítő és munkaerő kölcsönző ügynökségek és a középiskolák, akik felnőttek részére átképzési programokat kínálnak.

Az állásbörzén iskolánk is képviseltette magát az élethosszig tartó tanulás programjával. Ezen programon belül a következő átképzéseket kínáljuk: kőműves, fodrász, varrónő – női ruha készítő, gépész, szobafestő, elektroműszerész – erős áram, hegesztői tanfolyam.

A munkát kereső emberekkel folytatott beszélgetéseinkből kiderült, hogy a nők részéről leginkább a fodrász szakma a férfiak részéről pedig a hegesztői tanfolyam iránt van érdeklődés.

A királyhelmeci állásbörze nem egyszeri alkalom, már évek óta megrendezésre kerül így október közepe táján. Minden éven hasznosnak bizonyul a munkát keresők számára, de segítséget kapnak azon fiatalok is, akik még keresik életük hivatását.

 

Mgr. Enikő Pogányová