Iskolai akciók

A Kassa Megyei Önkormányzata és a Kassai Kerületi Tanügyi Hivatal szervezésében szeptember 20-án már 9. alkalommal került   megrendezésre az Akadálymentesített Hidak –  alkotóképesség és az együttműködés fesztiválja, melyen iskolánk pedadógusai és diákjai is részt vettek. A helyszínt ismét a perbenyiki egykori Mailáth–kastély kertje biztosította.

A megbízott pedagógusok irányításával, a számunkra kijelölt négy sátorban diákjaink bemutatták a tanult szakmák folyamán elkészített munkadarabokat, termékeket, alkotásokat.

A gépészeink kiállított termékei, melyeket diákjaink a szakoktatás keretében készítettek, tükrözte a kézi és a gépi megmunkálás közötti különbséget. A sátrainkhoz látogatók nagy érdeklődéssel figyelték a beprogramozott, kis CNC marógép munkaképzését, amely a fodrászaink logóját készítette.

Az autószerelő-műszerészeink a felújított motocarral mutatkoztak be, mellyel az érdeklődők próbautat is tehettek. Az iskolánkon működő hegesztőiskola is bemutatta termékeit.

Az elektromechanikusok a jövő elektronikájával csalogatták a látogatókat: a számítástechnikával írányított robotok, a felépített legók és a beprogramozott kis autók működését csodálhatták az érdeklődők.

Az építészek erre az alkalomra elkészítették iskolánk főépületének kicsinyített mását. Emellett számítógépes tervrajz készítését is bemutatták az érdeklődőknek.

A kereskedelmi akadémián tanuló diákok a gyakorlócégeik munkáit igyekeztek bemutatni. Ezzel karöltve iskolánk életéről készűlt szórólapokat osztogattak, melyeken az iskolánkon tanulható szakmákat is felvázoltuk.

A sátrainkhoz látogatók nagy elismeréssel és csodálattal figyelték varrónőink és fodrászaink munkáit.

A fodrászaink a színpadon is felvonultak Négy évszak tematikában készült frizuráik bemutatásával. Az alkotásokat és azok kivitelezőit nagy dicséretbe részesítette maga Raši úr, Kassa főpolgármestere is.

            Az Akadálymentesített Hidak 9. fesztiválján való részvételt sikeresnek mondhatjuk, mivel a bemutatkozás mellett lehetőség nyílt az ismerkedésre, együttműködésre és segítségnyújtásra is.