Iskolai akciók

A Határtalanul program célja a határon túli kapcsolatok kiépítése, személyes kapcsolatok kialakítása és elmélyítése, a kultúrtörténeti ismeretek bővülésének elősegítése.

  1. március 20-21.

Iskolánk vendégül látta a miskolci diákokat és tanárokat. Az első napon Királyhelmec és környéke érdekességeivel és a városhoz kötődő híres személyiségekkel ismerkedtünk: Perbenyik, Csonkavár, Lorántffy Zsuzsanna, Mécs László, Helmeczy Mihály, Dobos László. Ellátogattunk a szentesi római kori templomba és bélyi kastélyba is. Másnap közös kiránduláson vettünk részt Homonnán és Terebesen, ahol megtekintettük a gyönyörűen felújított Andrássy kastélyokat. Délután Dobó István nyughelyénél idéztük fel a hős várkapitány élettörténetét.

  1. április 24-26.

A program Miskolcon folytatódott, itt már mi voltunk a vendégek. A megérkezésünket már várták a miskolci iskolai focicsapat tagjai, mert barátságos futballmérkőzésre került sor még a délelőtt folyamán. A kezdeti meglepetések után átvettük a vezetést, és egy gólos előnnyel megnyertük a mérkőzést. Délután a diósgyőri várat látogattuk meg. Idegenvezetővel jártuk végig a királynék gazdagon felújított szobáit. A legizgalmasabb kirándulásnak Eger bizonyult. Az Egri csillagok című regény lett az idegenvezetőnk a várban. Dobó István történelmi szerepe itt vált teljessé. A kirándulást Szilvásváradon fejeztük be. Az utolsó nap Miskolcé volt. Az Avasról megcsodálhattuk madártávlatból a várost, majd Miskolc nevezetességeit ismerhettük meg.

A Határtalanul program jövőre is folytatódik, már várjuk az újabb kihívásokat és lehetőségeket.