Iskolai akciókSportrendezvények

A királyhelmeci szakközépiskola diákjai idén február 27-e és március 3-a között sítanfolyamon vettek részt a lublói fürdő területén. A mintegy húsz diákunk és két tanárunk – Mgr. Zoltán Jánošík és PhDr. Andrea Pankovics – a Hotel Soreaban volt elszállásolva, mely a szállás mellett biztosította a napi étekezéseket, illetve a diákoknak lehetőségük volt úszásra és egyébb sportolási lehetőségekre a szálloda falain belül.

Az éles tátrai levegő és a gyönyörű napsütés minden reggel korán kicsábította diákjainkat. A mindössze egyhetes sítanfolyam ideje alatt elsajátították a sielés alapjait, illetve a délutáni túrák alatt megcsodálhatták a környék nevezetességeit. Csütörtökön egész napos kirándulást szerveztek Ólubló városában, ahol a vár és az óváros megtekintése mellett fantasztikus kilátás nyílt a Magas-Tátra egy részére. Talán ez volt az a pillanat, amikor mindenki lélegzetét visszafolytva adta át magát a pillanatnyi élménynek.

Az egy hét gyorsan letelt, elérkezett a búcsú pillanata. A sítanfolyam résztvevői szomorkásan szálltak fel a vonatra, de az élményeket, a közös sielést, a közös beszélgetéseket, a közös játékokat már senki nem veheti el tőlük. Ebben bízva az iskola vezetősége reméli, hogy jövőre is megrendezheti a sítanfolyamot.