Iskolai akciók

2017 január 12-én az Elektrotechnikai tantárgybizottság  szervezésében  került bemutatásra a modernkori oktatásban felhasználható LEGO Mindstorms EV3 robotok.

Az előadás lényege az volt, hogy iskolánk oktatói megismerkedhessenek a LEGO Mindstorms EV3-as  robotok sokrétű felhasználási lehetőségeivel.  A sokféle alkatrésznek és kiegészítőnek köszönhetően különféle berendezéseket lehet megépíteni, ezek lehetnek egészen egyszerű vezérelhető járművek, programozható robotok vagy akár komplett gyártósorokat is lehet modellezni. Az építőkészlet összetettségének köszönhetően lehetőséget nyújt a robotika az érzékelőktől érkező információk valós idejű jelfeldolgozásának megértésére, valamint a térbeli mozgások leképezését is megérthetjük.      Az előadás végén iskolánk oktatói megismerkedhettek közelebbről is az előkészített robotok képességeivel ( vonalkövetés,  területszámítás,  radar működése  valamint az akadályok kikerülése).

Az előadás célja volt gyakorlati példákkal bemutatni a LEGO mindstorms EV3 robotok pedagógiai felhasználási lehetőségeit, ezen belül rámutatni, hogy a diákok ismeretét és érdeklődését modern oktatási formában is lehet bővíteni.