Iskolai akciókSportrendezvények

1906 fontos dátum a történelemben. Egyre ütemesebben fejlődik Európa, folyamatosan fejlődnek a városok és növekszenek a társadalmi igények Királyhelmec is. 1906 fontos dátum a Királyhelmeci Szakközépiskola történetében is. Az jó szakemberek iránti igény magával hozta a mesteremberek képzését. Ezen az éven indult meg a szakképzés Királyhelmecen, és szerepét mind a mai napig töretlenül betölti.

110 év egy nemzet életében is számottevő. Mi büszkén kijelenthetjük, habár a helyszínek és a szakmai irányultság ezen évek alatt többször is változott, mégis mindig volt igény a szakemberekre, és iskolánk teljes mértékben ki tudta elégíteni a társadalmi igényeket. 1986 óta ugyanazon a helyszínen és főként technikai szakokat oktatva működik az iskola.

2016. december 2-án kettős ünnepként élhettük meg iskolán kerek évfordulóját. Ezen az éven ugyanis a minisztérium jóváhagyásával és támogatásával szabadtéri színpad, illetve multifunkciós pálya készült, melynek ünnepélyes átadása szintén ezen a napon volt. Az eseményre iskolánk igazgatójának meghívására különleges személyek is érkeztek: Ing. Róbert Puci, parlamenti képviselő, Doc. Ing. Ferencz Vojtech PhD. államtitkár valamint kerületi, járási képviselők, polgármesterek, iskolaigazgatók. A meghívottak között volt a kassai Olimpiai Klub elnöke és azon környékbeli magánvállalkozók, akik szintén segítették az építkezéseket.

Az ünnepség két szavalattal vette kezdetét, ezután iskolánk igazgatója Ing. Beňo Ivan ünnepi beszédét hallhattuk meg, melyben röviden felvázolta iskolánk történetét, illetve jövőbeli terveinkkel is ismertette az egybegyűlteket. Köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki segített a színpad és pálya megépítésében: kormányhivatalnak, politikusoknak, magánvállalkozóknak, tanároknak, mestereknek, volt alkalmazottaknak és diákjainknak. A gazdasági minisztérium államtitkára Doc. Ing. Ferenc Vojtech PhD. mondott rövid beszédet, amelyben örömét fejezte ki a megvalósult tervekért, és ígéretet tett, hogy segít a jövőbeli céljaink megvalósításában is.

Az oly régen várt szalagátvágást követően jött a nap egyik fénypontja. A kassai Olimpia Klub tagjai, a nem épp kedvező időjárási körülmények mellett „első” futballmérkőzést játszottak az újonnan átadott pályán iskolánk tanárainak csapatával.

Miután mindenki kellőképpen elfáradt, az iskola falain belül folytatódott az ünnepség egy állófogadás keretein belül, ahol kötetlen beszélgetésekben köszönthettük új és régi ismerőseinket.

110 év hosszú idő, három generációt ölel fel. Örülünk annak, amikor egy-egy szülő még ma is azzal bízza ránk kamaszodó gyermekét, hogy ő is itt tanult szakmát, és szeretné, ha gyermekét is mi készítenénk fel az élet kihívásaira.  Köszönjük mindenkinek a segítséget és az elkötelezettséget ehhez a 110 évhez, és bízunk benne, hogy még nagyon sokáig lehetőséget kapunk Bodrogköz lakosaitól gyermekeik szakmai képzésére.