Iskolai akciók

dscn2433Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára azt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.
Szeptember 30-án reggeltől késő estig rengeteg érdekes program várta tanulóinkat Kassán az Optima Áruház folyosóin. Több, mint 70 állomáson keresztül kísérhették végig a tudomány fejlődését. Leginkább azt élvezték, hogy tudományos előképzettség nem volt szükséges a programok látogatásához. A kiállítást és az előadásokat a kassai egyetemek: Pavol Jozef Safarik Egyetem, Műszaki Egyetem illetve az Eperjesi Egyetem biztosította.
Bárhova fordultak, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütköztek, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a legújabb genetikai felfedezések, a gyógynövények hatása, az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.

Nagyon örülünk és büszkék vagyunk arra, hogy diákjaink képviselhették iskolánkat ezen eseményen, melyről rengeteg élménnyel tértek haza.