Tanulási lehetőségek

2487 H GÉPKOCSIJAVÍTÓ MŰSZERÉSZ

A szakma végzőse képes elvégezni a gépjárművek és azok alkatrészeinek javítását, karbantartását.  Ismeri és használni tudja a mérőeszközöket és a diagnosztikai műszereket. A gyártási dokumentáció alapján el tudja végezni a gépjármű javítását, diagnosztizálását és az alap meghibásodások azonosítását, valamint a műszerek és berendezések kezelését.  A tanulók  hegesztői tanfolyamon  vesznek részt, és így nagyobb lehetőségük nyílik a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre.

2464 H 00 GÉPSZERELŐ MŰSZERÉSZ

A szakma végzőse jártas az alkatrészek kézi és gépi megmunkálásában, szerelésében és szétszerelésében, gépek és berendezések kipróbálásában és javításában. Ismeri és megszervezi a szerelési munkálatokat, jártas a szerelési technológiákban, valamint a gépek és berendezések működésének ellenőrzésében. A szakmunkás-bizonyítvány mellé a végzősök hegesztői tanúsítványt is szereznek.

6456 H FODRÁSZ

A tanulók a tanulmányi idő alatt gyakorlatot szereznek
az egyes fodrász technikákban, mint például hajmosás, fejmasszázs, hajvágás, dauer készítése, hajfestés, melí­rozás, hajszőkítés, struktúrajavítás és főnözés területén. Elsajátítják a különböző frizurakészítési techni­kákat rövid és hosszú hajból. Tudják alkalmazni a különböző kozmetikai szereket a haj- és a fejbőr minőségétől függően. Megta­nulnak foglakozni a vendéggel: előkészítik a vendé­get, majd a vendég kívánságának figyelembevételével, az egyé­ni­ségének, az alkalomnak és az aktuális divat­irányzatnak megfelelő frizurát, esetleg  hajszínt javasolnak.

3661 H KŐMŰVES

A végzősök a következő tevékenység-csoportok ellátására lesznek alkalmasak: falazás, külső- és belső vakolatok készítése, betonmunkálatok elvégzése, csempék és burkolólapok lerakása, hő-, hang- és vízszigetelési munkálatok elvégzése, nyílászárók beépítése. Tanulóink jártasságot szereznek az épületek karbantartásának, javításának, felújításának és átépítésének területén.

2683 H 11  villanyszerelő – erősáramú technika

A képzett szakember:

  • részt vesz az épületek, ipari létesítmények, villamos gépek és berendezések, villamos csatlakkozó berendezések villamossági kivitelezésében, karbantartásában, javításában,
  • ismeri a gazdaságtan, a termelés és szolgáltatások alapjait. Széles szakmai képesítéssel rendelkező munkavállaló, képes önállóan szakmai és technológiai tevékenységeket végezni az elektromos iparban.