Iskolai akciók

img_20160627_0921012016. június 27-én iskolánk tanulói meglátogatták Kassán a Botanikus kertet és a Steel Park kreatív gyárát.

A kreatív gyár Steel parki látogatásán azok a válogatott diákok vehettek részt, akik a legjobb helyezést érték el a Természettudományi, iBOBOR és a Kenguru matematikai versenyen. Az I.A, II.A, III.A osztályok győztes tanulói a technikai-szórakoztató centrumban több mint 50 interaktív kiállítási anyagot tekinthettek meg. Mindemellett megismerkedhettek az acélgyártás történetével. A kiállítás lehetőséget nyújtott az aktív játékhoz a fizika, optika, geológia, mágnesesség, fémkohászat, biometria és a gépészet területén. A tárlat része volt egy kutatólaboratórium is, amelyben megtudhattuk, hogyan fotózzunk repülő objektumokat.

A kassai Botanikus kert egyedülálló kiállítást nyitott Szlovákiában egzotikus trópusi lepkékből, ezért úgy döntöttünk, hogy meglátogatjuk. Fejünk fölött lebegett a „kiállítási anyag” színes kavalkádja, meglepett bennünket a lepkék nagysága és sokszínűsége. Megfigyelhettük a pillangó születésének fázisait. A legfrissebb lepke növendékek rekeszekben függtek mozdulatlanul, denevérre vagy törött esernyőre hasonlítottak. Lehetőségünk volt ezen kívül megcsodálni a pálmaház érdekes egzotikus növényeit, a csodálatos pálmákat, a színes halakat az apró tavacskákban, a vízinövényeket és a szúrós kaktuszok változatos formavilágát. A tanulmányi kirándulás az élmények mellett új ismeretekkel is gyarapított bennünket.