Iskolai akciókSportrendezvények

A királyhelmeci szakközépiskola idén immár 7. alkalommal rendezte meg a tiszacsernyői tornatermében a Valentin-napi röplabda bajnokságot. Szinte már minden bodrogközi és ung-vidéki számára ismert, hogy ez a rendezvény a tanárokról, felnőttekről szól. Nagyon jó alkalom arra, hogy a sport összekössön minket, hogy személyesen találkozzunk és kicsit hátrahagyjuk a mindennapok szürkeségét.

A rendezvényt a reggeli órákban iskolánk igazgatója, Ing. Beňo Ivan nyitotta meg, majd bemutatkoztak a csapatok. Idén a következő alapiskolák csapatai neveztek be a versenybe:

Bodrogszerdahelyi Szlovák Tanítási Nyelvű Alapiskola, Tiszacsernyői Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Tiszacsernyői Szlovák Tanítási Nyelvű Alapiskola, Királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Királyhelmeci Szlovák Tanítási Nyelvű Alapiskola, illetve egy csapatban: bélyi alapiskola, tárkányi alapiskola és a nagygéresi alapiskola. Először játszott köreinkben a nagykaposi Erdélyi János Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola. A bajnokságon részt vett testvériskolánk a Vay Miklós Szakközépiskola és Diákotthon Sárospatak csapata is. A kilenc csapat három csoportba volt beosztva, melyekből az első két helyezett jutott tovább a középdöntőbe.

Az első helyezés a királyhelmeci szlovák, a szerdahelyi szlovák és a nagykaposi magyar alapiskola között dőlt el.

A bajnokság végső helyezései:

  1. Bodrogszerdahelyi Szlovák Tanítási Nyelvű Alapiskola
  2. Királyhelmeci Szlovák Tanítási Nyelvű Alapiskola
  3. Nagykaposi Erdélyi János Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola

A röplabda bajnokság mellett teremfoci mérkőzést is rendezzük az kassai olimpiai klub és a szakközépiskola tanárainak csapata között. A februári sportmaraton a kora esti órákban ért véget, melyet iskolánk helyettesnője Mgr. Blašková Eva abban a reményben zárt le, hogy egy év múlva ismét találkozunk már a 8. alkalommal.