Iskolai akciók

DSC_4632

Szakközépiskolánkon működő ruhaipari és fodrászati szaktantárgyak tantárgybizottsága képzőművészeti versenyt hirdetett Fiatalok divatja címen az alapiskolák 8. és 9. osztályos tanulói számára. A versenybe bekapcsolódtak iskolánk diákjai is, így a megmérettetés két kategóriában zajlott.

A tanulóktól az adott témában vártunk pályamunkákat – rajzokat, festményeket – amelyek bármilyen technikával készülhettek (ceruzarajz, tempera, vízfesték). A versenyre 73 pályamunka érkezett. Nagyon örülünk, hogy a tanulás mellett szakítottatok időt a rajzok elkészítésére, kidolgozására is. Igaz, ezzel nehéz feladat elé állítottátok a bírálóbizottságot, mert a szebbnél szebb rajzok közül nagyon nehéz volt kiválasztani a legsikeresebbeket.

A munkákat szakmai zsűri bírálta el, melynek tagjai Ing. Diószegi Judit tanárnő, Mgr. Pogány Enikő tanárnő és Ing. Kázsmér Judit tanárnő voltak. Két kategóriában a következő pályamunkákat jutalmaztuk:

  1. kategória – alapiskolások
  1. hely: Oltmán Vivien – IX.A osztály: Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Bély
  2. hely: Bányácski Orsolya – IX.A osztály: Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Bodrogszerdahely
  3. hely: Seman Kevin – IX.A osztály: Szlovák Tanítási Nyelvű Alapiskola Szomotor

  1. kategória – Királyhelmeci Szakközépiskola

 

  1. hely: Kiss Viviána – III.D osztály
  2. hely: Battyányi Barbara – II.D osztály
  3. hely: Szabó Réka – II.D osztály

Szeretnénk megköszönni minden tanulónak és diáknak a képzőművészeti alkotásokba fektetett időt és munkát. Nagyra értékeljük, hogy a divatról alkotott nézeteiteket, véleményeteket a művészet útján is megpróbáltátok kifejezésre juttatni, és megajándékoztatok nemcsak bennünket, hanem a felkészítő tanáraitokat is egy-egy kiemelkedő munkával. Külön szeretnénk köszönetet mondani az alapiskolás tanítóknak, hogy irányították diákjaikat, és nem utolsó sorban az iskolaigazgatóknak, hogy lehetővé tették intézményeink között az együttműködést.

Annak reményében adjuk át az okleveleket és jutalmakat, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk hasonló versenyek szervezésére.

A benyújtott pályamunkákból 2016. március 2-3. között a Nyílt napok keretén belül kiállítást szerveztünk, ahol a megérdemelt jutalmak is gazdára találtak.

 Ruhaipari és fodrászati szaktantárgyak tantárgybizottsága