Iskolai akciók

DSC_0336

Motto:

„Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha,

remény, csalódás, küzdelem, bukás,

sírig tartó nagy versenyfutás.

Keresni mindig a jót, a szépet,

s meg nem találni – ez az élet.“

/Madách Imre/

 

2015. november 27-én került megrendezésre a IV.B osztály ünnepélyes szalagfeltűzése. A szalagavató minden ember életében kiemelkedő és jelképes esemény, amelyre még évek múlva is szívesen gondol vissza. November vége felé, a délutáni órákban a királyhelmeci szakközépiskola IV.B osztályának végzősei felsorakoztak az iskola folyosóján, hogy középiskolás éveik végéhez közeledve közösen emléket állítsanak ezen időszaknak és megkapják szalagjaikat, melyeket büszkén viselhetnek majd. Az ünnepi beszédek után megtörtént a már régóta áhított pillanat, maga a szalagfeltűzés. A felnőtté válást jelképező szalagokat az elektroműszerész és kereskedelmi akadémia szakos tanulóknak osztályfőnökük Mgr. Csatlós Beáta tűzte fel iskolánk igazgatója, Ing. Beňo Ivan jelenlétében.

Ezután egy közös visszaemlékezés következett, melyben a diákok megpróbáltak számot adni az iskolában eltöltött négy évről. A családtagok, barátok, rokonok, diáktársak, de még a tanárok is hol könnyeikkel küszködve, hol felszabadult nevetéssel élvezték a koraest pillanatait.

Mindenekelőtt azt kívánjuk az érettségizőinknek, hogy ne csak díszként viseljék a szalagokat. Érezzék annak a feladatnak a felelősségét, ami rájuk vár s amiről már márciusban számot kell adniuk. Szeretnénk, ha megértenék, hogy a felnőtté válás nem azt jelenti, hogy holnaptól azt tesz az ember, amit akar, hanem hogy felelősséget tud vállalni önmagáért, érzéseiért, tetteiért és mindazért a négy évért, amelyet ezen iskola falai között töltött el.

Kedves diákok, kívánjuk, hogy tudásukat, érzéseiket helyre rakva, büszkén és bátran álljanak majd érettségi idején a zöld asztal mögé. Ez az esemény már az utolsó “dobbantó” az Élet kapuja előtt.

 

Elektroműszerész szak:

Bodnár Gabriel

Fedor Róbert

Füstös Gabriel

Gönczi Attila

Gyüre Dávid

Horňák Csaba

Kaško Zsolt

Lipán Csaba

Lukáč Karol

Nagy Sándor

Novák Erik

Peštik Ladislav

Sápos Patrik

Šiška Gabriel

 

Kereskedelmi akadémia:

Bók Attila

Eštefánová Zuzana

Pankulics Ján

Sallai Erik

Szatmáriová Bianka