Iskolai akciók
h

A Tudományos Diákköri Szaktevékenység (SOČ) 37. évfolyamának körzeti fordulójára 2015. március 26-án került sor az iglói Technikai Szakközépiskolában. A versenyzők hivatalos benevezése 9:30 és 10:00 óra között zajlott, az egyes szakágazatok pedig 10:00 és 14:30 között mutatták be pályamunkáikat. Ezt követte a verseny kiértékelése 15:00 óráig.

Iskolánkat Nikola Gabódová és Diana Pekáriková képviselték a 17. számú ágazatban, A szakrális épületek története Délkelet-Zemplénben című munkájukkal. A másik két munka a 05 – Életkörnyezet, geográfia, geológia és a 07 – Talajgazdálkodás szakágakban egyenesen a kerületi fordulóba jutottak.

Mivel iskolánk szolgálati autót biztosított, így versenyzőink kényelmesen és zavartalanul juthattak el a vetélkedő helyszínére.

A II.A osztályos diákok mind szakmailag, mind pedig mentálisan nagyon felkészültek voltak. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy tanulóink pályamunkája esélyesnek tűnt a továbbjutásra, a zsűri azonban nem a másodikosaink alkotását ítélte továbbjutásra érdemesnek.

A Tudományos Diákköri Szaktevékenység (SOČ) 37. évfolyamának kerületi fordulójára 2015. április 1-jén került sor a kassai Közlekedésgépészeti Szakközépiskolában. A verseny ezúttal is a körzeti fordulóéhoz hasonló program szerint zajlott.

Iskolánkat a következő diákok képviselték: Diana Holováczová és Loreta Siriková, II.A osztályos tanulók A szőlőtermesztés és a bortermelés ökonómiai jelentősége a Bodrogköz területén című és a III. A osztály diákjai, Dávid Pirigyi és Krisztián Ferko a Kis fotovoltaikus erőmű című pályamunkájukkal.

 Az országos fordulóba ugyan nem jutottunk be, mégsincs okunk szégyenkezni, hiszen diákjaink munkáinak színvonala és felkészültségük nem maradt el a többi versenyzőé mögött.

Köszönet jár a diákok felkészítő tanárainak is, Ing. Helena Kovácsová tanárnőnek és Ing. Ivan Vincens tanár úrnak.