Sportrendezvények

DSC_0789A sport olyan kötelék, amely összefűzi az embereket. Ezt a célt szolgálja a Valentin-napi röplabdatorna is, amelyet iskolánk minden évben megrendez.

Egy sportesemény megszerzésekor sok elvárásnak kell megfelelnünk. A mi célunk is az volt, hogy ez a torna a lehető legjobban sikerüljön. Az, hogy a bodrogközi iskolai alkalmazottak versenyének 6. évfolyamánál tartunk, bizonyította, hogy sikerült megfelelnünk az elvárásoknak, és a résztvevőknek egészen a rendezvény végéig szórakozást biztosítottunk. A 2015. március 6-án megrendezett tornán való részvételból idén is erőt merítettünk, és az egészségünkre is pozitív hatással volt. Hiszen a legfontosabb célunk ez alkalommal is az egészséges testmozgás és a küzdeni vágyás egyesítése volt. De a játékosokban a pályán idén is jelen volt az kellemes feszültség, ami minden verseny sajátja: határok omlottak le és a győzelmet is erős érzelmek kísérték.

Az iskolák sorrendje a következő volt:

  1. Szlovák Tanítási Nyelvű AI Királyhelmec
  2. Szlovák Tanítás Nyelvű AI Bodrogszerdahely
  3. AI Nagytárkány, Bély, Nagygéres
  4. Magyar Tanítási Nyelvű AI Királyhelmec

A következő iskolák idén nem értek el helyezést: a Tiszacsernyői Szlovák és Magyar Tanítási Nyelvű AI és a Királyhelmeci Szakközépiskola

Igazán üde színfoltja volt a versenynek a Sárospataki Vay Miklós Szakképző Iskola és Diákotthon, testvériskolánk jelenléte.

Ez a röplabdatorna megerősítette számunkra Coubertin gondolatait:

“Istenek ajándeka, sport! Élet éltető vize!

A nehéz munka idejében kiszórod boldog fényedet”