Fénykép-0268Iskolánkban a sport a legtöbb diákot megmozgató és legrendszeresebben ismétlődő tevékenységek közé tartozik. Nagyon népszerű a diákok körében, akik kellő motivációval rendelkeznek, függetlenül attól, hogy iskolánkat képviselik-e külső versenyeken vagy “csak” iskolán belül mérkőznek meg. A sport segít a korlátok leküzdésében is, hiszen a sikereinknek mindnyájan egyformán örülünk.

A számos sportverseny között különösen népszerű a ma már hagyományosnak is mondható, osztályok közötti teremfoci-bajnokság, amit az idei iskolai évben november 24-én, Tiszacsernyőben rendeztünk meg. A nagy népszerűséget mi sem bizonyítja jobban annál, hogy a versenyen 12 csapat indult, összesen 96 diákkal.

A torna igénybe vette mind a diákokat, mind pedig iskolánk pedagógusait. A 20 mérkőzés fizikailag megterhelő volt a játékosoknak és a bíróknak egyaránt. Ennek ellenére a mérkőzések jó hangulatban teltek, ami köszönhető volt egyrészt a versenyzők sportszerűségének, másrészt pedig a bírók – Ing. Kalitza és Štefan Tóbiás – hozzáértésének. A bajnokság alatt komolyabb sérülést sem szenvedett senki.

Azt, hogy iskolánk kötelességének tekinti informálni a diákokat a drogok és más káros szerek negatív hatásairól, és felhívni a figyelmet az emberi szervezet védelmére, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ez a torna is a drogmegelőzés és az egészséges életmód védelmének jegyében telt. Ezzel a teremfoci bajnokság is részévé vált a – Mgr. Hajdók Angelika vezette – drogfogyasztást megelőző bizottság munkájának. A torna tehát Coubertine gondolatait demonstrálta és erősítette meg: “Ó, sport, te megnemesíted a testet, és megvéded az őt megsemmisítő szenvedélyektől.”

A teremfoci-bajnokság eredménye:

A:   II.B – III.A     – 0

III.A – III.B   – 4 : 0

  1. B – III.B   –   0

B : IV.A – I.C   – 1 : 3

I.C – II.A     – 2 : 2

IV.A – II.A   – 0 : 3

C :   I.B – I.A   – 6 : 0

I.A – I. NŠ – 0 : 9

  1. B – I. NŠ – 1 : 13

D:   III.E – I.D   – 15 : 0

I.D – II.C   – 1 : 10

III.E – II.C – 8 : 3

 

Negyeddöntő :

  1. A – I.C – 4 : 2
  2. NŠ – II.C – 6 : 3
  3. B – II.A – 5 : 3
  4. B – III.E – 1 : 5

Középdöntő :

  1. A – NŠ – 3 : 12
  2. B – III.E – 5 : 10

DÖNTŐ :

  1. hely     NŠ – III.E   –   6 : 3
  2. hely    III.B – III.A –   0 : 3

[justified_image_grid ng_gallery=59]