Az ökonómiai tantárgybizottság 2014. november 21-én tanulmányi utat szervezett a Szlovák Műszaki Múzeumba, Kassára. Az exkurzión a kereskedelmi akadémiai szak I.A osztályos tanulói vettek részt.

 A program két részből állt:

  1. “Az írógépek fejlődése” című kiállítás megtekintése – A diákoknak lehetőségük volt több, mint 150 írógép megtekintésére az első, 1870-es évből származótól egészen a maiakig. Továbbá bővíthették az ismereteiket ügyvitel és levelezés tantárgyból.
  2. A Műszaki Tudományos Központ meglátogatása – az újonnan megnyílt központban a diákok 120 olyan interaktív kiállítási tárgyat próbálhattak ki, amelyek fejlesztő céllal jelenítik meg a tudomány, technika, fizika, mechanika, magnetizmus, érzékszervek, optikai és akusztikus jelenségek stb. alapjait. A tanulók saját maguk próbálhatták ki az egyes kísérleteket az útmutatók segítségével.

 A kiállítás célja főként az volt, hogy a diákok az élményszerű tanulási módszerek által motiválva legyenek a további ismeretek megszerzésére. A diákok visszajelzései pozitívak voltak, az exkurzió teljesítette a kitűzött célját.

 [justified_image_grid ng_gallery=11]