DSC_0673Szeptember 12-én iskolánkra látogatott a kassai Thália színház néhány művésze, így diákjainknak rendkívüli színházi élményben lehetett részük. AKÁRKI – JEDERMANN címmel tantermi színházi nevelési előadás zajlott, ami az eddigi hagyományos tháliás produkciókhoz képest meglehetősen szokatlan és formabontó kezdeményezés.

 Az előadás interaktív volt, vagyis a színészek a diákokat is bevonták a darabba folyamatos véleményformálásra és hozzászólásra “kényszerítve” így őket, miközben komoly élethelyzetekre és kérdésekre hívták fel a fiatalok figyelmét. A dráma témája a felelősség/vállalás volt, és az, hogy hogyan segíthetűnk egy másik embernek, aki bajban van. A darab főhőse egy középiskolás lány, aki anyja egyre furcsább viselkedésének okára keres magyarázatot.  Az előadás alatt a diákoknak is reagálniuk kellett a váratlan fordulatokra, így beleélhették magukat egy kortársuk helyzetébe, miközben ők maguk is alakították a történetet.

 Az előadás rendkívül izgalmas és tanulságos volt, diákjaink olyan kérdésekről gondolkodhattak el és a művészekkel közösen olyan élethelyzetet szimuláltak, melyben akárki benne találhatja magát, és valamilyen megoldást kell találnia.

[justified_image_grid ng_gallery=38]