Stack of Library BooksNe tűnjenek el a könyvek az iskolapadokból!

Vissza a könyveket az iskolába címmel indult 2011-ben az a verseny, melyet az ABC internetes könyváruház Pozsony Megyei Önkormányzatával és az Ikar kiadóval közösen indított azzal a céllal, hogy a fiatalokat olvasásra ösztönözze.

A vetélkedő minden éven a téli hónapokban zajlik. Ezúttal 2013. december 20-án indult és 2014. március 23-án ért véget. A versenyt az ország középiskolásai számára hirdetik meg, akiknek egy könyvet kell elolvasniuk, majd élményeiket kell egy fél A4-es oldalon leírniuk, elektronikus formában elküldeniük és így bekerülhetnek egy online sorsolásba. Egy diák több élménybeszámolót is megoszthat, és mivel nem az írás minőségét értékelik, így gyakorlatilag bárki nyerhet.    

A nyeremény általában nagyon kecsegtető. A diákok e-book olvasót, az Ikar kiadó értékes enciklopédiáit valamint könyvcsomagot nyerhetnek. Szerencsés nyertesek azonban nemcsak diákok lehetnek, hanem olyanok is, akik a fiatalokat egy-egy könyv elolvasására motiválták, például családtagok, barátok vagy tanárok. Elegendő, ha a versenyző az elküldött írásában feltünteti, hogy ki volt a „Könyvangyal“-a, és azonnal bekerültek a sorsolásba. 

A versenybe iskolánk diákjai is bekapcsolódtak. A http://vratmeknihydoskol.sk/ internetes oldalon a következő olvasni szerető diákok osztották meg élményeiket:

I.A

 Diana Pekáriková, Diana Holováczová, Loreta Siriková, Martin Jenigár

image004

II.A

Valéria Harcsová, Edina Kozinská, Kristian Ferko, Estera Župčanová, Lýdia Bundzáková, Diana Cibáková

 
image006
II. B Ján Pankulics
image010

III.A Bettina Illéšová

image008

A sorsolás 2014. március 27-én zajlott. 

Az idén nem volt szerencsénk, de bízunk benne, hogy jövőre ismét lesznek szenvedélyes olvasók, és még többen bekapcsolódnak ebbe a fantasztikus versenybe.