P1020989Intézményünk egyike azon iskoláknak, ahol úgynevezett „Minilibraries“ – mini könyvtár található, ami azt jelenti, hogy az Oxford University Press kiadó némely kiadványa nálunk is megtalálható illetve kölcsönözhető.
Ennek köszönhetően évről évre otthont adunk annak a tavaszi módszertani szemináriumnak, melyet az Oxford kassai és eperjesi kerületi konzultánsa szervez az alap- és középiskolás angoltanárok részére.

2014. április 4-én a régió angoltanárai egy újabb szakmai találkozón vettek részt, melynek témája ezúttal az volt, hogy hogyan tanítsunk következetesen, és hogy milyen módon épülnek egymásra az egyes évfolyamok tananyagai. A találkozó főbb programpontjai közt szerepelt a tantervi követelményrendszer felépítése az alapiskolától a középiskoláig, az egyes készségek feljesztése és az ezzel kapcsolatos nehézségek, akadályok leküzdése, valamint azoknak a játékos és kreatív feladattípusoknak a bemutatása, melyek az angol nyelv gyakorlati elsajátítását segítik. Megkerülhetetlen téma volt a különböző információs és kommunikációs technológiák illetve multimédiás eszközök nyújtotta lehetőségek kihasználása a nyelvtanítás során, illetve azok ötvözése néhány hagyományos módszerrel.

A találkozó tankönyvkiállítással és –vásárlással volt egybekötve, továbbá valamennyi résztvevő ajándékot kapott az Oxford kiadó jóvoltából.

[justified_image_grid facebook_id=136041103096058 facebook_album=757427034290792]