Látogatás a kassai METRO élelmiszer nagykereskedésben

 2013. december 12-én a kereskedelmi akadémia II.A és II.B osztályának diákjai ellátogattak a kassai  METRO élelmiszer nagykereskedésben. A tanulmányi kirándulás célja az volt, hogy a diákok a gyakorlatban is elmélyíthessék a belkereskedelemmmel kapcsolatos ismereteiket. Az áruházban tett körút során tanulóink betekintést nyerhettek a nagykereskedésben folyó munka egyes fázisaiba, mint például az árufelvétel, raktározás, áruszállítás, a cég által alkalmazott kereskedelmi technológiákba és rendszerekbe, valamint megismerkedhettek a cég „egy helyről mindent“ beszerzési elvével, illetve annak előnyeivel és hátrányaival.

Diákjaink természetesen kíváncsiak voltak a cég nemzetközi és szlovákiai történetére, érdeklődéssel hallgatták a csoportot kísérő alkalmazott beszámolóját a kereskedőlánc piacon elfoglalt helyéről  napjainkban, sőt tanulóink végigjárhatták az áruház különböző részlegeit is.

A nagyszerűen sikerült tanulmányi kirándulás után diákjaink rengeteg új ismerettel és szaktudással gazdagodtak, és külön köszönet jár a cég alkalmazottainak, akik nemcsak  jótanácsokkal láttak el minket, de mindent megtettek azért, hogy átfogó képet kapjunk a Metro Csoport itthon és a világban betöltött szerepéről.