AIDS Elleni Világnap

DSC_0052December első napja már 1988 óta az egész világon az AIDS elleni harc világnapja. Célja az, hogy figyelmeztesse az embereket az AIDS problémájára, bővítse ismeretüket a betegségről, annnak terjedéséről és felhívja figyelmüket a megelőzés fontosságára. Minden évben új jelszóval emlékeznek meg e napról, melynek szimbóluma a piros szalag.

Az AIDS problémájával foglalkozik a „Piros szalag“ elnevezésű egész Szlovákiát átölelő kampány is, melybe iskolánk az idei tanévben másodszor kapcsolódott be. A kampány kicsúcsosodása éppen december 1-je, az AIDS világnapja.

Az utolsó novemberi hét iskolánkon is ebben a szellemben telt. Hétfőn piros szalagokat készítettünk, melyet 26-án tűztünk fel a tanulóknak és tanároknak. Az etikai nevelés órákon az egyes osztályok az AIDS problémájával foglalkozó plakátokat készítettek. November 29-én az I.A és I.D osztályok tanulói megtekintettek egy prezentációt, amely fontos információkkal és adatokkal szolgált erről az alattomos betegségről. A prezentáció után a diákok megnézték „Az angyalok“ című megható kisfilmet, mely egy szlovák misszionáriusnőről szól, aki a Dél-Afrikai Köztársaságban egy AIDS-es gyerekeket ellátó központban tevékenykedik. A rendezvényt „élő Vörös szalag“ kialakításával zártuk. 

[justified_image_grid facebook_id=136041103096058 facebook_album=689050421128454]