1401548_663249853708511_1552226696_o2013. október 28-án a királyhelmeci gimnázium aulájában került megrendezésre „A HELYES PÁLYAVÁLASZTÁS” elnevezésű találkozó, melynek célja az volt, hogy régiónk alapiskolás tanulói részletes felvilágosítást kapjanak arról, hogy milyen továbbtanulási lehetőségeket kínálnak a környékbeli középiskolák. A rendezvényen három oktatási intézmény vett részt: a királyhelmeci szakközépiskola, a királyhelmeci gimnázium és a perbenyiki szakközépiskola.

Tanulóink a tanáraik és szakoktatóik segítségével nem csak iskolánkat képviselték, de büszkén mutatták be az  intézményünk műhelyeiben készített termékeket is. Az alapiskolák tanulói a kiállított tárgyak és  a különféle prezentációk által betekintést nyerhettek a nálunk oktatott szakmák rejtelmeibe, illetve egy rövidfilm erejéig bepillanthattak iskolánk mindennapjaiba is.  Ezen kívül tanulóink  az „Ügyes kezek“ műhelyében kézügyességüket és kreativitásukat is bebizonyították a papírfonás kapcsán.

A rendezvény barátságos és kellemes légkörben zajlott. Több alapiskolás diák is standunk körül gyülekezett, így lehetőségünk nyílt arra, hogy megmutassuk nekik mindazt, amit iskolánk nyújtani tud számukra, ha a kilencedik évfolyam befejezése után úgy döntenek, hogy nálunk folytatják tanulmányaikat.

Invalid Displayed Gallery