Iskolánk életéből

mosty1A fogyatékkal élő emberek elfogadásáról és megsegítéséről manapság egyre többet hallani. Számos kezdeményezésnek lehetünk tanúi, melyek azt a nemes célt szolgálják, hogy a társadalom megtanuljon együttélni a mássággal és elfogadja a sérült embereket. A perbenyiki Mailáth-kastély az idén szeptember 18-án már ötödik alkalommal adott otthont az Akadálymentesített Hidak címmel szervezett találkozónak, amely a régió fogyatékkal élő és egészséges középiskolás diákjainak  fesztiválja. A példaértékű összefogás célja, hogy a fiatalok találkozhassanak egymással, közösen alkossanak, bemutassák egymásnak munkáikat, illetve hogy egy napon át önfeledten szórakozhassanak.

A rendezvényen természetesen iskolánk diákjai is jelen voltak. Ötletes standunk nemcsak rengeteg kiváncsiskodót vonzott, hanem egy szavazás során a rendezvény második legkreatívabb standja címet is elnyerte. Az eredményre büszkék vagyunk, jutalmunkat pedig – egy csodálatos tortát –  örömmel vittük haza.

A rendezvényen kiállítást szerveztünk iskolánk diákjainak munkáiból. Bemutatkoztak a fodrászaink, az autószerelők és a kőművesek, az elektrotechnikai műszerészek rögtönzött kísérletekkel és korábbi szakmai versenyek pályamunkáival szórakoztatták az arra látogatókat. A vendégek megtekinthették az asztalosok és fémmegmunkálók kreatív munkáit, a kereskedelmi akadémia diákjai ún. karriertanácsadást vállaltak, és hasznos tanácsokkal látták el fiatalabb társaikat, akik még nem tudják, hogy merre is induljanak az alapiskola kilencedik osztálya után. Azoknak pedig, akik egyszerűen csak kikapcsolódásra vágytak, az „Ügyes kezek“ szakkör tagjai papírfonást tanítottak. 

Az Akadálymentesített hidak ötödik évadnak minden eddiginél több résztvevője volt, ami azt bizonyítja, hogy az összefogás jegyében a szervezőknek sikerült hagyományt teremteniük.