Iskolánk életéből

A röplabda egy olyan sport, mely jellegénél fogva a nők és a férfiak körében is népszerű labdajáték, ezért helye van az iskolai csapatsportok között. Szakközépiskolánknak egyfajta elismerést jelent, hogy a 2010-ben rendezett Valentin-napi röplabdatornával elindított egy olyan rendezvénysorozatot, amelybe évről évre egyre több csapat kapcsolódik be. A röplabda népszerűségét bizonyítja az is, hogy 2013. március 27-én a tiszacsernyői szlovák alapiskola megrendezte a régió iskolai alkalmazottai számára a Húsvéti röplabdatornát.

A verseny rendezőjét különös öröm töltötte el, mert meggyőződése, hogy az ilyen jellegű sportesemények az iskolai csapatokat is alaposabb felkészülésre motiválják, ami végül tükröződik a játszmák minőségén is. Ez a tendencia egyébként megfigyelhető az első Valentin-napi torna óta. Iskolánk alkalmazottai számára pont ez jelenthetné a mindennapi munka és feladatok utáni aktív pihenést hetente legalább egyszer.

Ezen a szépen megrendezett versenyen iskolánkat a következő összeállítású csapat képviselte: Ing. Beňo, Mgr. Jánošík, Ing. Kalitza, Ing. Vassová, Mgr. Leczová, Bc. Jurčák, Tóbias Štefan és Tamásiová Veronika. Ha az iskola további alkalmazottai is csatlakoznának hozzájuk, talán még valami pluszt is hozzá tudnánk tenni a híres Coubertin mondáshoz: „Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos.“